Ne pasa de oameni!

Alaturi de Ionut Marian Ion

Ionel Danciulescu & Ion Ionut Marian (1)Viața suporterului dinamovist Ionuț Marian Ion, în vârstă de 21 de ani, depinde și de noi. Diagnosticat cu distrofie musculară, fanul echipei din Ștefan cel Mare nu s-a mai ridicat din pat în ultimii cinci ani și trăiește datorită unui ventilator mecanic. Directorul sportiv Ionel Dănciulescu i-a îndeplinit un vis, l-a vizitat acasă într-o garsonieră din “Berceni”, însă Ionuț Marian Ion are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor dinamoviștilor.

Un tânăr din București, suporter al echipei din Ștefan cel Mare, luptă în fiecare zi pentru a trăi. Are 21 de ani. Diagnosticat cu distrofie musculară, Ionuț Marian Ion trăiește datorită unui ventilator mecanic. Plătește pentru a respira, vegheat zi și noapte de mama Mărioara și mătușa Monica într-o garsonieră din sudul Capitalei.

O scrisoare emotionanta

Ionel Danciulescu & Ion Ionut Marian (2)“Vă scriu în numele lui Ion Ionuţ Marian, fan dinamovist, bolnav de distrofie musculară Duchenne. Ionuţ are 21 de ani şi a scris o carte minunată “Poveste din Regatul Vesel” plină de poveţe atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari, un cadou potrivit cu sărbătorile de iarnă care se apropie cu paşi repezi. Ionuţ şi-a îndeplinit multe dorinţe, dar una dintre cele mai mari ar fi să-l întâlnească pe idolul său dinamovist, Ionel Dănciulescu. În speranţa că rugămintea lui va fi onorată, vă doresc multă sănătate şi succes echipei Dinamo în numele meu şi al lui Ionuţ”, ne-a scris mătușa sa, Monica, pe adresa clubului, în urmă cu două săptămâni. Până la vizita lui Ionel Dănciulescu nu a mai fost decât un pas. Departe de ecourile camerelor de televiziune, directorul sportiv al clubului din Ștefan cel Mare i-a îndeplinit visul suporterului dinamovist într-o zi de decembrie în care soarele a ieșit la geamul lui Ionuț, în garsoniera din “Berceni”.

“Poveste din Regatul Vesel”

Suferința nu l-a împiedicat pe suporterul dinamovist să scrie o carte. El a dictat, mătușa sa a notat. A scris această poveste pentru toți tinerii care se pot bucura de propria copilărie. “Poveste din Regatul Vesel” este cartea în care Ionuț le mulțumește prietenilor și spune, apăsat, că vrea să-și trăiască demn propria normalitate. “Să creadă în ei, să nu mai fie descurajați. Și să putem continua așa cum am luptat eu. Atât am avut de spus”, este mesajul lui Ionuț pentru toți tinerii în România anului 2015.

“Plange inima in mine”

Ionel Danciulescu & Ion Ionut Marian (4)Emoționat, Ionel Dănciulescu i-a transmis suporterului dinamovist să fie puternic în continuare pentru a lupta cu viața. “Mă bucur că i-am îndeplinit visul, dar în același timp plânge inima în mine când văd atâta suferință. Ionuț are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor dinamoviștilor”, a declarat directorul sportiv al clubului din Ștefan cel Mare, impresionat de povestea tânărului susținător al roș-albilor.

Despre distrofia musculara

O boală rară, distrofia musculară este ereditară, cu o incidență de 1 la 3500 de nou-născuți de sex masculin în cea mai gravă manifestare a sa, distrofia Duchenne, caracterizată prin degradarea progresivă a mușchilor, aceasta antrenând slăbiciune musculară și invaliditate. Având în vedere caracterul progresiv al bolii dincolo de abordarea medicală interdisciplinară, aceasta este o “boală pe termen lung” care impune asigurarea echipamentelor și consumabilelor medicale necesare îngrijirii la domiciliu. Evoluția bolii atrage incapacitatea bolnavului de a respira eficient deoarece afectează mușchii diafragmatici și ai cutiei toracice, astfel încât acesta are nevoie de ventilator mecanic.

 

14.12.2015

Sursa foto & articol www.fcdinamo.ro

 

Comments are closed.

relojes baratos zapatillas running baratas zapatillas running baratas mujer zapatillas running baratas hombre zapatillas running baratas nike zapatillas running baratas online comprar zapatillas running baratas zapatillas nike baratas zapatillas nike free baratas zapatillas nike free run zapatillas nike free run baratas